Briosele sunt noua mea pasiune si
m-am gandit ca ar fi foarte frumos sa o impart cu tine. Aceasta este o
reteta foarte usor de facut si foarte delicioasa. Pe viitor am sa postez
mai multe poze.
Ingrediente:
- 125 g faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1/4 lingurite bicarbonat de sodiu;
- 75 grame unt topit;
- 75 grame zahar;
- 3 oua;
- 2 linguri cacao;
- ciocolata menajera neagra;
- rom;
- sare;
- pentru ornat grazura de ciocolata si bobite de ciocolata.
Intr-un bol am cernut faina, praful de
copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua. Apoi am batut cele trei oua si am
pus untul la topit. Inainte de orice am dat drumul la cuptor sa se
incalzeasca.
Am amestecat intr-un bol separat untul
topit(in care am adaugat un praf de sare), zaharul, ouale spuma, iaurtul
si esenta de rom. Dupa ce le-am amestecat bine le-am turnat peste
ingredientele uscate si am amestecat usor pana s-au omogenizat.
Am pregatit tava de briose cu hartiutze
si am pus mixtura in fiecare forma, umplandu-le cam trei sferturi si
peste ele am pus ciocolata menajera maruntita.
Am pus tava in cuptor pentru 25 de
minute. Dupa ce s-au racit am pus peste ele glazura de ciocolata si fulgii de ciocolata ca in fotografie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu