
Ingrediente pentru briose (12 portii):
- 150 g unt topit
- 150 g zahar pudra
- 175 faina
- un praf de copt
- 3 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 g chipsuri de ciocolata alba
- un praf de sare
Ingrediente pentru glazura:
- 100 g ciocolata alba menajera taiata bucle
- 100 g ciocolata alba menajera maruntita
- 3 linguri de lapte
- 90 g zahar pudra
Mod de preparare briose:
Pune ouale, untul, zaharul, praful de copt, praful de sare si extractul de vanilie intr-un vas si amesteca cu mixerul 1-2 minute pana cand devine omogen si cremos. Se amesteca cu chipsurile de ciocolata. Imparte mixtura in hartiile din formele de copt briose (cam 3/4).
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 de minute sau pana trec de testul cu scobitoarea.
Dupa coacere transfera-le pe un gratar de racire si adauga glazura si apoi buclele de ciocolata alba. Optional poti pune peste zahar pudra.
Mod de preparare glazura:
Pune ciocolata alba maruntita si laptele intr-un vas rezistent la caldura. Pune vasul deasupra unei cratite cu apa fierbinte pana cand se topeste amestecand frecvent. Dupa ce ciocolata s-a topit, indeparteaza vasul si adauga zaharul pudra, amestecand pana se omogenizeaza.
Sunt foarte usor de facut si sunt delicioase. Sunt briosele care le fac cel mai des si toata lumea este incantata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu