marți, 8 octombrie 2013

Anason stelat

    In luna de miere am gasit intr-un magazin de condimente anason stelat si am fost foarte incantata intrucat nu am vazut nicaieri in Bucuresti acest condiment exotic si cu un aspect deosebit.

     Arborele de anason stelat provine din sudul Chinei si nordul Vietnamului, astazi fiind cultivat si in Cambodgia, Filipine, Laos si Japonia.

     Este fructul unui copac mereu verde care traieste pana la 100 de ani. Fructele rosii maronii sunt lemnoase si contin seminte mici lucioase, insa nu ele dau aroma, ci peretii fructului.
     Desi anasonul stelat se aseamana la gust cu anasonul comun, acestea nu sunt inrudite.
     Este un ingredient esential in bucataria chinezeasca, in Vietnam se foloseste in prepararea supei de vita, in Thailanda in tocanite si ceai. Europenii i-au asociat gustul cu deserturile: tarte, turta dulce, ceai de Craciun, lichior si vin fiert.

     Poate fi asociat bine cu ghimbirul, cuisoarele, piperul si sosul de soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu