- 500 gr. carne tocata de porc;
- 2 linguri de orez;
- 1 ou;
- 2 linguri bulion;
- 1 morcov
- 1 pastarnac;
- 130 gr. telina;
- 1 ceapa;
- 1 cartof;
- sare;
- piper;
- zeama de la 1 lamaie;
- ulei;
- patrunjel sau leustean pentru servire.
Curatam si spalam toate zarzavaturile. Tocam ceapa, morcovul in cubulete mici, iar pastarnacul si telina in bucati mai mari, pe care le vom scoate cand ciorba este gata. Cartoful il taiem si pe el cuburi, ca pentru ciorba.
Legumele le punem la calit in putin ulei in oala in care facem ciorba, cam 2-3 minute. Dupa ce se calesc adaugam in jur de 4 litri de apa, adaugam bulionul si putina sare si o lasam sa fiarba.
Intre timp, carnea tocata o punem intr-un castron si o amestecam cu oul crud, piper si sare. Gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Din compozia rezultata formam perisoarele in palme de marimea unor nuci. Dupa ce a dat apa in clocot, adaugam pe rand perisoarele si lasam la fiert cam 20 de minute. Neaparat trebuie sa asteptam ca apa sa dea in clocot, altfel periosarele se vor rupe (eu am patit-o). Dupa aproximativ 10 minute din momentul in care am pus perisoarele punem in oala si orezul alb (timpul lui de fierbere este de 15 minute).
Perisoarele s-au facut atunci cand se ridica la suprafata. este bine sa scoatem o periosara si sa o gustam daca s-a facut inainte sa oprim focul.
Adaugam zeama de lamaie, piper tocat si sare dupa gust.
La servire punem patrunjel sau leustean tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu