Ingrediente:
- 1/2 piept de pui dezosat, fara piele;
- 3 felii de costita;
- 2 oua fierte - taiate cuburi;
- salata verde - laptuca - taiata;
- 3 rosii - taiate cuburi;
- 1 avocado - taiat in cuburi;
- branza maruntita;
- 3 linguri otet balsamic;
- ulei de masline (cam o lingura);
- mustar dijon;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Maruntim rosiile, avocado, branza in cuburi, iar salata verde o tocam marunt;.
Intr-o cratita mica fierbem apa dupa care adaugam pieptul de pui si il lasam la gatit cam 15 minte la foc mic. Dupa ce este gata il taiem cuburi si il punem deoparte.
Intr-o tigaie mica gatim bacon-ul la foc mediu pana se rumeneste pe ambele parti. Dupa ce il scoatem din tigaie il punem pe un prosop de gartie sa inlaturam excesul de grasime, dupa care il maruntim si pe acesta.
Intr-o alta cratita fierbem cele doua oua si apoi le taiem de asemenea in cuburi.
Pe un platou, pe un pat de salata, aranjam in randuri rosiile, branza, avocado, bacon-ul, carnea de pui si oul.
Intr-un castron separat facem sosul. Amestecam branza, otet si mustar. In timp ce amestecam adaugam treptat putin ulei (ca la maioneza) si dupa ce se leaga adaugam piper. Se adauga peste salata sau se serveste intr-un bol separat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu