duminică, 10 februarie 2013

Salata de vinete cu maioneza



Ingrediente:
- 3 vinete mari;
- 2 cepe;
- mustar;
- ulei;
- 2 galbenusuri de oua (unul fiert si unul crud);
- sare.
 
Mod de preparare:
      Coacem vinetele foarte bine pe tigaia plita/grill, dupa care le curatam de coaja si tocam marunt. Eu prefer sa le toc de mana ca au o consistenta mai placuta decat cele tocate la robot.
      Intre timp fierb un ou bine. Galbenusul fiert il amestec cu cel crud cu mixerul si adaug treptat ulei, ca maioneza sa nu se taie. Se adauga ulei pana maioneza se strange ca o coca, dupa care se adauga o lingurita de mustar.
      Maioneza astfel rezultata se amesteca cu vinetele tocate.
      Tocam cele doua cepe marunt si le adaugam peste amestecul de mai sus si potrivim de sare si amestecam bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu