duminică, 10 februarie 2013

Piure de cartofi




     Este una dintre cele mai simple si delicoase retete. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 portii.
Ingrediente:
- 1,4 kg cartofi;
- 150 gr. unt;
- 350 ml lapte;
- sare;
- piper;
- condimente pentru cartofi -eu folosesc rasnita de la Kotanyi).

 
Mod de preparare:
     Curatam cartofii si ii taiem cuburi, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare si se fierb partial acoperiti pana cartofii sunt bine fierti.
     Dupa ce s-au fiert, scurgem apa si adaugam untul taiat feliute si ii pasam bine, eventual folosim si mixerul pentru a forma un piure pufos.
     Treptat adaugam laptele si amestecam. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte suplimentar, depinde de tipul de cartofi. Se adauga piper, condinemte si se potriveste de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu